Nukut ilmeisesti huonosti? Ja haluat tehdä asialle jotain?

Paremman unen tavoitteluun tarvitset perustietoa unesta sekä ymmärryksen omasta nykyisestä nukkumisestasi (pitääkö olla huolissaan?). Ilmeisesti orastavaa huolta Sinulla on, kun olet tälle sivulle päätynyt. Olet oikeassa paikassa!

Unesta energiaa 4.0 verkkokurssin idea on vaikuttaa valveillaoloajan käyttäytymiseen siten, että hyvälle unelle ja levolle luodaan edellytyksiä. Edellytyksiä hyvälle unelle luodaan tekemällä oikeita valintoja. Tämän lähestymistavan ymmärtämiseen tarvitaan riittävä määrä perustietoa unesta, sekä tietoa niistä valinnoista ja hetkistä, joilla on vaikutusta unen määrään ja laatuun. Valmennus ei tee Sinusta automaattisesti parempaa nukkujaa, se antaa Sinulle riittävän tiedon ja vihjeet miten onnistut parantamaan unen määrää ja laatua. Tähän tarvitaan Sinulta motivaatiota ja konkreettisia tekoja.

Onko nukahtaminen Sinulle vaikeaa? Heräätkö usein keskellä yötä? Väsyttääkö Sinua aamulla, vaikka olet omasta mielestä nukkunut hyvin? Unesta energiaa verkkokurssista löytyy tietoa mistä em. unen poikkeamat johtuvat ja miten ne voidaan korjata. Verkkokurssin yksiselitteinen tavoite on parantaa elämäsi laatua, tuoda elämääsi energiaa!

Tutkittua tietoa

Omassa tavassa univalmentaa (kuin myös psykologin työssä) on halu ja tahtotila nojautua tutkittuun tietoon. Perehtyessäni unettomuuteen törmäsin Matthew WalkerinMiksi nukumme” sekä Henri TuomilehdonNukkumalla menestykseen”, molemmissa on paljon hyvää! Lisäksi olen kouluttanut itseäni mm. työterveyslaitoksen “unettomuuden lääkkeetön hoito” kurssilla. Parhaat palat näistä ja monesta muusta lähteestä ovat osa unesta energiaa -verkkokurssia!

Verkkokurssin ohjelma jakautuu kuuteen selkokieliseen video-jaksoon (toimii myös pienemmällä näytöllä!). Videot ovat käytössäsi missä vain oletkin, kunhan päätelaite on mukana! Voit valita minkä tahansa jakson ja palata tarvittaessa Sinulle tärkeään kohtaan! Lisäksi saat oppimista tukevan työkirjan. Saat heti tilauksen yhteydessä kaikki materiaalit käyttöösi.

Aloita jo tänään!
 
Ensimmäinen versio unesta energiaa verkkokurssista julkaistiin syksyllä 2018. Nyt Syyskuussa 2023 julkaistu Unesta energiaa 4.0 on jo neljäs versio valmennuksesta. Jokainen versio on ollut edeltäjäänsä parempi.

Sama konsepti (sisältö) toimii myös ryhmämuotoisissa lähikoulutuksissa. KYSY LISÄÄ!

Kari Matilainen
Univalmentaja, työterveyspsykologi.

Suoritettuasi maksun saat sähköpostiisi linkin, josta pääset luomaan salasanan tilillesi. Tämän jälkeen voit kirjautua palveluun ja pääset verkkokurssin sisältöön.
Verkkokurssi on käytössäsi 3kk ostamisen jälkeen.

Unesta energiaa 4.0 ohjelma ja kestot jaksoittain

Jakso 1: Saanko tarpeeksi unta (kesto noin 22 min).

Saanko tarpeeksi unta?
Unettomuusoireet.
Kärsinkö unettomuudesta? Unettomuuden mallit.
Unen laadun ja määrän arviointi.
Paremmaksi nukkujaksi: Uniärsykkeiden hallintamenetelmä.

Jakso 2: Unen perusteet (kesto noin 17 min).

Nämä asiat on hyvä tietää unesta: Miksi nukumme?
Mikä ohjaa nukkumistamme?
Uni-valverytmi.
Paremmaksi nukkujaksi: Vuoteessaolojan rajoittaminen.

Jakso 3: Yhden yön rakenne (kesto noin 23 min).

Unen vaiheet.
Unen rakenne ja ikään liittyvät muutokset.
Mitä on riittävä tai normaali uni?
Paremmaksi nukkujaksi: Hyvän unen perusedellytykset.

Jakso 4: Arjen korjausopas parempaan nukkumiseen (kesto noin 27 min).

21+ vinkkiä paremmaksi nukkujaksi!

Jakso 5: Unta häiritsevät ajatukset (kesto noin 22 min).

Miksi pienetkin murheet kasvavat öisin?
Unta häiritsevät ajatukset: millaiset ajatukset Sinua häiritsevät?

  • ylivireän mielen rauhoittaminen
  • ajankohtaisiin asioihin liittyvät ajatukset
  • uneen ja unettomuuteen liittyvät ajatukset

Katso tämä jakso ilmaiseksi täältä!

Jakso 6: Paremmaksi nukkujaksi (kesto noin 7 min).

Yhteenveto koko verkkokurssista ja ajatuksia unettomuudesta.