Nukut ilmeisesti huonosti? Ja haluat tehdä asialle jotain?

Paremman unen tavoitteluun tarvitset perustietoa unesta sekä ymmärryksen omasta nykyisestä nukkumisestasi (pitääkö olla huolissaan?). Ilmeisesti orastavaa huolta Sinulla on, kun olet tälle sivulle päätynyt. Olet oikeassa paikassa!

Unesta energiaa – opi paremmaksi nukkujaksi verkkovalmennuksen idea on vaikuttaa valveillaoloajan käyttäytymiseen siten, että hyvälle unelle ja levolle luodaan edellytyksiä. Edellytyksiä hyvälle unelle luodaan tekemällä oikeita valintoja. Tämän lähestymistavan ymmärtämiseen tarvitaan riittävä määrä perustietoa unesta, sekä tietoa niistä valinnoista ja hetkistä, joilla on vaikutusta unen määrään ja laatuun. Valmennus ei tee Sinusta automaattisesti parempaa nukkujaa, se antaa Sinulle riittävän tiedon ja vihjeet miten onnistut parantamaan unen määrää ja laatua. Tähän tarvitaan Sinulta motivaatiota ja konkreettisia tekoja.

Onko nukahtaminen Sinulle vaikeaa? Heräätkö usein keskellä yötä? Väsyttääkö Sinua aamulla, vaikka olet omasta mielestä nukkunut hyvin? Unesta energiaa verkkovalmennuksesta löytyy tietoa mistä em. unen poikkeamat johtuvat ja miten ne voidaan korjata. Valmennuksen yksiselitteinen tavoite on opettaa sinut paremmaksi nukkujaksi!

Tutkittua tietoa

Omassa psykologin työssä halu ja tahtotila on nojautua tutkittuun tietoon. Perehtyessäni unettomuuteen törmäsin mm. Heli Järnefeltin väitöskirjaan ”Työterveyshuollossa toteutetun ryhmämuotoisen kognitiivisen käyttäytymisterapian tuloksellisuus pitkäkestoisen unettomuuden hoidossa”. Tästä innostuin. Lisäksi Matthew WalkerinMiksi nukumme” sekä Henri TuomilehdonNukkumalla menestykseen” ovat olleet keskeisenä tietolähteenä Unesta energiaa valmennuksille. Parhaat palat näistä ovat osa unesta energiaa -verkkovalmennusta!

Verkkovalmennuksen ohjelma jakautuu kuuteen selkokieliseen video-jaksoon (toimii myös pienemmällä näytöllä!). Videot ovat käytössäsi missä vain oletkin, kunhan päätelaite on mukana! Voit valita minkä tahansa jakson ja palata tarvittaessa Sinulle tärkeään kohtaan! Lisäksi saat oppimista tukevan työkirjan. Saat heti tilauksen yhteydessä kaikki materiaalit käyttöösi.

Aloita jo tänään!
 
Syyskuussa 2022 julkaistu Unesta energiaa – opi paremmaksi nukkujaksi on jo kolmas versio valmennuksesta. Se on edeltäjäänsä parempi.

Kari Matilainen
Paremman unen sekä työhyvinvoinnin edistäjä, työterveyspsykologi.

Suoritettuasi maksun saat sähköpostiisi linkin, josta pääset luomaan salasanan tilillesi. Tämän jälkeen voit kirjautua palveluun ja pääset verkkovalmennuksen sisältöön.
Valmennus on käytössäsi 3kk ostamisen jälkeen.

Unesta energiaa – opi paremmaksi nukkujaksi ohjelma ja kestot jaksoittain

Jakso 1: Saanko tarpeeksi unta (kesto noin 22 min).

Saanko tarpeeksi unta?
Unettomuusoireet.
Kärsinkö unettomuudesta? Unettomuuden mallit.
Unen laadun ja määrän arviointi.
Paremmaksi nukkujaksi: Uniärsykkeiden hallintamenetelmä.

Jakso 2: Unen perusteet (kesto noin 17 min).

Nämä asiat on hyvä tietää unesta: Miksi nukumme?
Mikä ohjaa nukkumistamme?
Uni-valverytmi.
Paremmaksi nukkujaksi: Vuoteessaolojan rajoittaminen.

Jakso 3: Yhden yön rakenne (kesto noin 23 min).

Unen vaiheet.
Unen rakenne ja ikään liittyvät muutokset.
Mitä on riittävä tai normaali uni?
Paremmaksi nukkujaksi: Hyvän unen perusedellytykset.

Jakso 4: Arjen korjausopas parempaan nukkumiseen (kesto noin 27 min).

21 vinkkiä paremmaksi nukkujaksi!

Jakso 5: Unta häiritsevät ajatukset (kesto noin 22 min).

Miksi pienetkin murheet kasvavat öisin?
Unta häiritsevät ajatukset: millaiset ajatukset Sinua häiritsevät?

  • ylivireän mielen rauhoittaminen
  • ajankohtaisiin asioihin liittyvät ajatukset
  • uneen ja unettomuuteen liittyvät ajatukset

Jakso 6: Paremmaksi nukkujaksi (kesto noin 7 min).

Yhteenveto koko valmennuskokonaisuudesta ja ajatuksia unettomuudesta.